Pakabučiai-tortukai

Pasigaminkime dar vieną pakabutį – skanėstą. Šįsyk siūlau paminkyt torčiuką ir padalint jį į keturias dalis. Taip išgausime keturis torto gabalėlius iš kurių ir gausime tiek pat pakabučių 😀
Pasiruoškime modelino (Baltas, juodas, rudas, raudonas, žalias). Darbus palengvins peiliukas, smailesnis įrankis, įrankis su šereliais ( jei neturit skirto modelinui, tiks ir dantų šepetukas ). Pasiruoškime norimą pakabučio virvelę, vinutes įsukimui į darbelį. Pravers ir mažas kočėliukas ( pvz. tiesus stikliukas ). Aš naudojausi ir permatomu nagų laku. Patariama ir kepimo popieriaus skiautelę kepimui turėti.
Nedelsdami ir pradėkime 😀 Išridenkim baltų, juodą, rudų rutuliukų. Tai bus torto sluoksniai.
Apatiniui sluoksniui naudokime juodą rutuliuką. Jį šiek tiek pakočiokime. Ant pirmo sluoksnio lipinkime baltą, taip pat šiek tiek prispaudžiame, taip susluokniuojam visus rutuliukus išskyrus vieną (baltą). Šis baltas burbuliukas iškočiojamas atskirai. Pasidarytas plonas “blynas” aplipinamas kaip torto glajus. Šiurkščiu įrankiu pašiaušiame pasidarytą torčiuką. ( Vaizdas panašus į gerą sūrį 😀 )

pakabuciai-tortukai-1
pakabuciai-tortukai-2
pakabuciai-tortukai-3

Pasidarytą baltą torčiuką puošiame juodo modelino drožlėmis. Jos paprasčiausiai pagramdomos nuo modelino gabaliuko, smailaus įrankio pagalba.
Į skirtingus torto kraštus įspauskime keturias (arba tris) vinutes.
Torčiuką pjauname peiliuku į gražias dalis. Jei jums atrodo, kad darbelis minkštokas – palaikykit jį penkias minutes šaldytuve. Atvėsęs darbelis tvarkingiau atsipjaus.

pakabuciai-tortukai-4
pakabuciai-tortukai-5

Pasidaryti torto gabalėliai puošiami pagal kiekvieno norus. Aš prilipinau juodų drožlių, žalių pabarstukų ir raudonų uogelių.
Belieka kepti darbelį (patariama ant kepimo popieriaus). Orkaitėje, įkaitintoj iki 110°C, 10 minučių.

pakabuciai-tortukai-6

Atvėsusį darbelį suvarstome norimais pakabinimų šniūreliais. Permatomu laku suteikime uogytėm blizgesio.

pakabuciai-tortukai-7

Dalinkis

Naujas komentaras

El. pašto adresas nebus skelbiamas.